Nettrollene

Denne siden vil ta opp og ikke minst vise hva slags oppførsel voksne mennesker faktisk viser helt åpent på nettet. Dette er mennesker som ikke evner å reagere som de fleste andre på kritikk, de går til frontalangrep på deg som person. I tillegg er det nå en ny trend at arbeidsgivere kontaktes. Det betyr at du faktisk kan risikere at din arbeidsgiver blir kontaktet av personer som ikke reagerer adekvat i på normal kritikk i eventuelle debatter.   

Ansatte i ulike private og offentlige bedrifter og etater har i henhold til norsk lov full ytringsfrihet som alle andre. De eneste unntakene gjelder forhold som vedkommende selv har et forvaltningsmessig forhold til, eller bedriftsinterne forhold. Det å angripe arbeidsgiverne til dem man er uenige med om forhold som ikke har noe med arbeidet eller arbeidsplassen å gjøre er forkastelig. Det er dessverre synlig at en del mennesker som ikke kan oppføre også har 
personlighetsforstyrrelser i moderat til sterk grad. 

Å kontakte arbeidsgivere fører med seg en del utfordringer - De enkelte ansatte er sårbare, fordi det kan skape gnisninger i forhold til ledelsen, samtidig som det blir et irritasjonsmoment, fordi travle ledere bør ha annet å gjøre enn å besvare meningsløse klager fra dilettanter og kverulanter. Særlig offentlig ansatte er likevel utsatt, fordi offentlig forvaltning i praksis krever at selv de mest utrolige henvendelser gis seriøse og høflige svar. 


Fri Fagbevegelse - Opplevd netthets på jobben? Dette kan du forvente av sjefen din. Fellesorganisasjonen (FO) jobber for at den nye forskriftsbestemmelsen for arbeidsmiljøloven for vold og trusler også skal inneholde nettsjikane.   


Et trekk jeg observerer er at sterk innvandrermotstand, antisemittisme, vaksinemotstand, og barnevernshat er blitt mer synlig de senere årene. Det vil bare øke, og tonen og debattklimaet vil bli enda verre, dessverre.


Jeg vil legge ut klipp som viser hva slags persongalleri som benytter seg av ulike metoder jeg snakker om over. Personer som hevder de er opptatt av rettsikkerhet, valgfrihet for den enkelte og hevder at deres versjon av ytringsfriheten trumfer alle andres ytringsfrihet. Personer som sprer antisemittisme, rasisme, hevder du er pedofil og kriminell og som kort og godt oppfører seg som reale ræsshøl på nett. Jeg har mange klipp, men det tar tid å systematisere materialet. Noe av det er så drøyt at jeg lar det ligge, men det kommer en del klipp etterhvert - usladdet!   


Oppdatering kommer ...  

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar