Jeg er min egen stat fordi det er min guddommelige og universelle rett!

Ingunn Røiseland “har meldt seg ut av Norge”. Hun mener at lover regler er noe herk og slett ikke noe en skal forholde seg til. Penger er hun heller ikke glad i, eller rettere sagt at gjeld vi har er fiktiv, og da mener hun at det trenger man ikke å betale tilbake.

Det er en del å kritisere dagens økonomiske system for, men Sigurdsdatter henter sitt konspirative tankegods fra Freemen on the Land bevegelsen - Sovereign Citizens Movement som har sine røtter i USA. Kort fortalt så handler det om at hvis man frasier seg sitt navn (skifter navn), og all dokumentasjon som borger - så kan man komme unna økonomiske forpliktelser, og frikoble seg samfunnet. Dette er ideer som har fotfeste i det amerikanske ytterste høyrefløy. Vi har nå fått nå fått en Norsk avlegger her hjemme. Den nye “staten” heter Niceland
 
tøysa 11  

Jeg har tidligere skrevet om Røiseland, som er en profilerte konspirasjonsprofil her hjemme.
Konspirasjonsdronningen som ikke ville bo i “diktaturet” Norge lenger …
Når virkeligheten ikke strekker til
Det er vår(ruller)i luften …
Jeg påberoper meg en guddommelig og universell rett til å leve på jorden ene og alene fordi jeg er født her, uten at noen kan hevde jurisdiksjon over meg på et så begrenset grunnlag som Grunnloven gjør.


Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter) er nå kastet ut av sin egen bolig.

Det er greit å ha i bakhodet at det i 2013 ble utført 7.144 tvangssalg av eiendom i Norge. Det ligger mange tragedier bak de tallene. Det å miste sin egen bolig er sårt, ikke minst trigger det en nederlagsfølelse som er vond å bære med seg.
Hun skylder staten og banken (DNB) penger. Hun er ikke alene om det, men det fascinerende er hennes forsøk på å fraskrive seg ansvaret for sin egen økonomiske situasjon. 
“Det foreligger ikke noe kontraktuelt forhold eller avtale mellom den norske stat og meg; jeg har meldt meg ut av staten”. Hevder Ingunn Sigurdsdatter.
Denne uken ble hun kastet ut av hjemmet sitt i Skien Saken har fått en del presseoppslag i Telemark.
TA - Her kastes Ingunn ut av sitt eget hjem
TA.no - Her synger de gospel utenfor politihuset
TA.no - Ble kastet ut av huset - nå har noen brutt seg inn
TA.no - Ruver i konspirasjons-Norge
TA - Jeg vil bare være i fred og få være mamma
TA - Disse folkene må vi ta alvorlig
TA - Flytter fra Telemark i protest mot TA
Varden.no - Ingunn kastet ut av hjemmet sitt
Varden.no - Politiet søkte gjennom huset etter «mistenkelig aktivitet»
NRK Telemark.no - Ingunn Røiseland(50) nekter å være en del av Norge - kastet ut av egen «stat»
Varden.no - Knytter Røiselands ideer til amerikansk terroristbevegelse


Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter) har ved hjelp av et titals støttespillere bygget opp en Norsk gren av Sovereign citizen og Freemen on the Land bevegelsen. Kort fortalt er dette ideologier som går ut på at en kan løsrive seg fra alle forpliktelser i samfunnet, særlig de økonomiske og juridiske, når det passer seg slik. Røiseland mener at hun ikke lenger er forpliktet til å betale avdrag på banklånet sitt eller betale kommunale avgifter etter at hun returnerte passet sitt og "fraskrev" seg personnummeret sitt og erklærte bolig og hageparsellen sin som egen stat.

De færreste har nok hørt om det som kalles Uniform Commercial Code (UCC) som ble publisert i 1952, som skulle harmonisere salg og betingelser og ulike transaksjoner mellom USAs stater. Det være seg banktransaksjoner, gjeldsbrev, investeringsoppgjør osv, osv. Så langt greit.

Sovereign citizen bevegelsen og ulike Freemen grupper har laget sine egne versjoner og tolking av Uniform Commercial Code (UCC). De kaller sine dokumenter Universal Commercial Code (UCC), og har krydrer dette med det reneste nonsens og vås.

 a- Røiseland om ucc

Frikvinner og menn legger nummerserier på disse dokumentene og henviser til Vatikanet, Paven, ulike bibelsitater og ordsalater av ulikt opphav. Dokumentene utstyres med ulike segl, stempler og underskrifter som de bruker som en «trumf» (som om det skulle være en kortleik) i enhver sammenheng de hvor de er i klammeri med myndigheter, banker, politiet og så videre. De dynger ned myndigheter med ulike versjoner av denne type papirer. Det kalles papirterrorisme.

11037351_463238017166745_2295618247358154576_n
Forelesninger om kildekritikk fikk Sigurdsdatter ikke med deg i de årene på universitetet.  

Tidligere tillitsvalgt i Miljøpartiet De Grønne og konspirasjonsteoretiker Tore B Krudtaa støtter dette tøvete tankegodset. Det er ikke førstegang Krudtaa støtter konspirativt tullete tankegods.
 Krudtaa støtter dette tøvet - FireShot Capture - Tore B. Krudtaa - https___www.facebook.com_tore.krudtaa_fref=ts

Alternativterapeut Roger Larsen vandret mandag 11. november i 2013 inn i DNB i Tønsberg og krevde banken for et titalls millioner kroner. Under armen hadde han en bunke med tullete UCC dokumenter. Jeg siterer fra Torgrim Eggens glimende artikkel: Meg eier ingen
“Larsen var rustet med en bunke dokumenter han hadde lastet ned fra internett, som han hevdet ga ham rett til å veksle inn sin skaperkraft eller livsenergi og slik få 38 millioner kroner tilbake inn på konto. Penger er nemlig en «representasjon av energi», og saldoen står for tiden i vår, enkeltindividenes, favør. Dokumentene er på engelsk, skrevet i et snodig juridisk/religiøst hybridspråk pepret med latin, signert «JEG er JEG, evig energi/essens i en fysisk kropp» og utstyrt med tommelavtrykk i rødt blekk”.
Det gikk vel ikke akkurat som Larsen hadde håpet. Men jeg er ganske sikker på at banker og myndigheter vil se mer til denne type galskap. Det er ikke bare her hjemme myndigheter, banker dynges ned med tullete UCC dokumenter som er preparert med tull og tøys.
The New York Times - In Paper War, Flood of Liens Is the Weapon
AbaJournal.com - 'Sovereign citizens' plaster courts with bogus legal filings--and some turn to violence
Ajc.com - Sovereign Citizens movement responsible for “paper terrorism,” violence
Souhern Poverty Law Center - ‘Sovereigns’ in Black

I USA driver Freemen on the Land og Sovereign Citizens Movement også med svindel, såkalt Redemption / Strawman / Bond Fraud. I tillegg har skattemyndighetene i USA Treasury Inspector General for Tax Administtrasjon (TREAS) en rekke saker fra så langt tilbake som 1992,  hvor de har etterforsket svindel og hvitvasking av penger. Freeman on the land og Sovereign Citizens Movement er forankret i rasisme og antisemittisme. Noe du kan lese om her: Sovereign citizens, militias and conspiracy culture

For litt over et år siden siden ble David Allen Brutsche og Devon Campbell Newman arrestert og dømt for å ha planlagt kidnapping og drap på en politimann i Las Vegas, og for å markedsføre Sovereign Citizen-bevegelsen. Fra USA – Nevada. - Cliven Bundy (selve hovedpersonen i det som kalles 'the Bundy Ranch standoff') og hans allierte i gruppen Oath Keepers samt 'milits'-gruppene White Mountain Militia og Pretorian Guard bruker mye av retorikken, ikke minst ideologien fra Sovereign Citizen-bevegelsen. Vi snakker om et fenomen som er legitimerer vold som et akseptabelt virkemiddel mot myndighetene. Du kan lese mer om fenomenet her.

Jeg tror også at Politiet her hjemme gjør lurt i å sette seg inn hvordan Sovereign Citizen og Freemen on the Land operer.
Los Angeles Times - Police teach tactics for handling 'sovereign citizens'
Prepper project.com - Police Must Increase Their Awareness about Ongoing Threats from Sovereign Citizens
FBI.gov - Sovereign Citizens A Growing Domestic Threat to Law Enforcement

Freeman on the land og Sovereign Citizens Movement er også er foranklet i rasisme og antisemittisme. Noe du kan lese om her: Sovereign citizens, militias and conspiracy culture.
For litt under et år siden ble David Allen Brutsche og Devon Campbell Newman arrestert og dømt for å ha planlagt kidnapping og drap på en politimann i Las Vegas for å markedsføre Sovereign Citizen-bevegelsen.

Fra USA – Nevada. - Cliven Bundy (selve hovedpersonen i det som kalles 'the Bundy Ranch standoff') og hans allierte i gruppen Oath Keepers samt 'milits'-gruppene White Mountain Militia og Pretorian Guard, bruker mye av retorikken, ikke minst ideologien fra Sovereign Citizen-bevegelsen. Det er en ideologi som anser myndigheter og regjeringer som fiender som både kan og bør bekjempes med vold. 
Business Insider - Nevada Rancher Cliven Bundy Makes Ridiculously Racist Comments, Says Blacks Might Have Been 'Better Off' As Slaves
Washingtonpost - Everything you need to know about the long fight between Cliven Bundy and the federal government
TheAtlantic- The Irony of Cliven Bundy's Unconstitutional Stand

Miljøet Rundt Sigurdsdatter 

Miljøet rundt Sigurdsdatter preget av en relativisme som er helt hinsides. Når noens «sannhet» er at Vatikanet står bak dagens bankvesen, eller at de erklærer seg selv som en suveren stat, og påberoper seg en guddommelig og universell rett til å leve på jorden, ene og alene fordi de er født her uten å måtte forholde seg til samfunnet (og virkeligheten) på noen måter,  ja så er det sant i egne øyne. Objektive sannheter eksisterer knapt, og sannhet er noe hver enkelt kan skape selv ut av sitt eget hode, uten å forholde seg til verden rundt seg. I et slikt landskap skal en ikke stille for mange kritiske spørsmål.

Hvis mediene hadde gjort en smule kildesjekk hadde de funnet ut at Sigurdsdatter omgir seg med personer som ikke akkurat er opptatt av sober oppførsel. Ikke bare er dette et miljø preget av virkelighetsfjerne Kumbaya holdninger, men det kan være kort vei til episoder hvor trusler vold er en del av bildet, så også her hjemme.

En person som kaller seg Thomas Hansen, som filmet opptrinnet når Mattilsynet kom på døren til Sigurdsdatter er samme mannen som fikk en ubetinget dom etter å ha truet Jens Stoltenberg, politiet og en journalist i NRK.
NRK.no - Dømt til ni måneders fengsel for trusler
NRK.no – Jeg erklærer krig for freden, og vil gjøre det innen kort tid
NRK.no – Vi har bedt om hjelp lenge

Thomas Hansen driver også en blogg som heter Korrupsjonsjegeren. Noen av bloggpostene hans er sannsynligvis ærekrenkende. ( I ettertid har har han slettet en rekke bloggposter som var rimelig søkte og ikke minst ærekrenkende, noe jeg tror var lurt)

En annen figur i dette landskapet er Allan Broch Smidt/Løvehjerte/Lionheart. Broch er sjamanhealer,energycoach og driver med auratransformasjon. I bloggen sin skriver Allan Løvehjertet hvordan han har mistet sin eiendom. I likhet med Sigurdsdatter har han vist til Universal Commercial Code-dokumenter (UCC) og mener at bankvesenet er opphevet osv.  

Han ser ut til å drive en rekke selskaper, hvor noen av de er konkurs og noen av de er relativt nyetablerte.  
FireShot Capture - Allan Broch Smidt, født 19_ - http___www.proff.no_rolle_allan-broch-smidt_-_7247_

Jeg syns det er et tankekors at en mann som Allan Broch Smidt som virker å være svært så godt etablert i Frimanns universet, ser ut til å være svært så flittig til å etablere selskaper. Kan det være at Allan Broch Smidt bruker Frimanns universet i et forsøk på å komme seg unna gjeldsforpliktelser?

Allans mange-selskaper 
 

Når journalister blir ukritiske mikrofonstativ for absurde konspirasjoner

Journalist i TA Dan Hagen har dekket hennes tankegods tidligere, uten å stille noen kritiske spørsmål til Sigurdsdatters tankegods. Han har etter mitt syn vært et nyttig mikrofonstantiv for et absurd tankegods.

Det er stort sett en påfallende mangel fra media på kritiske spørsmål til det tankegodset hun sprer, som andre i rundt henne i det alternative miljøet hyller, uten å helt få med seg hvor hun henter tankegodset fra.
Telemarksavisa - Meldte seg ut av Norge
Telemarksavisa  - Saksøker Banken
Telemarksavisa  - Strekker oss langt
Telemarksavisa  - Truer rettssikkerhet og velferd

Et spørsmål som Telemarksavisen og media uansett bør stille seg er jo hvor detaljert skal man skildre en personlige tragedie, og hvor raskt skal man som journalist komme løpende når en person ringer og vil ha oppmerksomhet for oppmerksomhetens skyld. Det er ingen tvil om at det er oppmerksomhet Sigurdsdatter vil ha, og det har hun fått. Journalist Dan Hagen deler en god del av Sigurdsdatters tankegods. På hans Facebookvegg ligger det linker til klimafornekterartikler og klassiske konspirasjoner som at mennesket aldri har vært på månen, for å nevne noe. Dan Hagen må selvfølgelig få lov til å mene det han mener, men han burde ikke på noen måte ha dekket saker hvor Sigurdsdatters tankegods markedsføres.  


Offerrollen

Er det noe disse friborgerne er flinke til så er det å fremstå som offer. Den store stygge staten med sitt “brutale politi” som settes inn mot sitt eget folk. Det er ingen grunn til å la seg lure av denne retorikken.  Jeg tror det er viktig å ta innover seg at det finnes personer i dette miljøet som fremstår som varme inkluderende og annerledestenkende mennesker, men som kan ha en noe lavere terskel for å komme med trusler. Et lite sympatisk trekk ved mange suverene borgerne er at når de møter motstand, så stiller de personer som jobber i banker og for offentlige myndigheter personlig til ansvar for den situasjonen som de selv har rotet seg opp i. De filmer folk som er satt til å gjøre jobben sin og opptrer truende. I neste øyeblikk fremstiller de seg som offer hvor de står avbildet med roser i hendene. 
FireShot Capture - Massive politistyrker konfronterte 7 fr_ - http___lysetfranord.wordpress.com_20  
Bildet er hentet fra en blogg støttespillerne til Sigurdsdatter driver: Massive politistyrker konfronterte 7 fredelige mennesker


Det skal nå laget film av hvor “modig” Sigurdsdatter er.

Det ser ut til at det nå skal lages film over Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter) økonomiske tragedie: Varden - Skal lage film om Ingunn Røiseland

Onsdag var «Niceland» ett av prosjektene som fikk penger fra Sørnorsk filmsenter.
– Ingunn er en fascinerende dame som kjemper mot overmakten, og vi snakket med henne i august. Det som har skjedd de seneste dagene har ikke gjort dette prosjektet mindre spennende, forteller Kittilsen.
Kjemper mot overmakten? For all del, folk står fritt til å lage film om hva de vil, men å lage film om en persons økonomiske tragedie, tuftet på amerikansk konspirasjonstankegods, er bare trist. Å lage en film om hennes økonomiske krasjlanding er etisk betenkelig. Jeg tror ikke hun selv ser dette, men de som eventuelt skal lage en film hvor tøvet hennes bringes til torgs bør ta innover seg at vi snakker om en person som faktisk nærmer seg et punkt der hun sannsynligvis bør beskyttes mot seg selv. 

Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter) fremstår som søt og hjertevarm der hun og hennes nærmeste støttespillere i en eim av smilys og hjertemeldinger på Facebook frir til andre i alternativmiljøet om å gjør som henne, nemlig å gi blaffen i å betale regningene sine, gi blaffen i lover og regler og ellers legge sitt eget liv i ruiner og kalle det frihet. En frihet som er tuftet på potensielt farlig konspirasjonstankegods.  


Til slutt

I løpet av de par siste årene har det blitt merkbart kortere avstand mellom deler av alternativmiljøet, konspirasjonsmiljøet og høyreekstreme grupperinger. Disse koblingene tror jeg det er viktig å følge nøye med på. Jeg tror det passer fint å avslutte med enda noen utdrag fra Torgrim Eggens glimende artikkel: Meg eier ingen 
«La oss se litt nærmere på hva et liv som «friperson» nødvendigvis må innebære. Man kan ikke bruke veiene, sykehusene eller de offentlige skolene, for de er finansiert over skatteseddelen. Har man barn i skolepliktig alder, står man selvfølgelig fritt til å lete etter en offentlig godkjent privatskole som tar oppgjør i form av sølvmynter, beverskinn eller vårruller. Hvis man forlanger slikt nymotens jåleri som innlagt vann, avløp og strøm, går det ingen vei utenom de forhatte pengene, og inntekt genererer skatteplikt. Svart arbeid er faktisk straffbart. 

Trygdeytelser trenger vi ikke nevne en gang. Øyeblikkelig hjelp ved sykdom eller ulykke kan man knapt gjøre krav på. Vedkommende bør heller ikke ha adgang til å kjøpe varer eller tjenester som er subsidiert — en lang rekke matvarer, for eksempel. I et samfunn som vårt er det i det hele tatt mange tilbud som er delfinansiert av det offentlige, hvor man ikke betaler markedspris, men snarere en «egenandel». Biblioteket er verboten, men hva har vi Google til? (Forutsatt at man kan skaffe seg bredbånd eller mobilnett uten personnummer.)» 

«I tillegg til å spre vrangforestillinger og tøv, og potensielt inspirere andre til å ødelegge livene sine, er frimann-fantastene parasittiske. De vender ikke materialismen ryggen, de bare sender fakturaen til oss andre. Snarere enn å melde seg ut og ikke være samfunnet til last, koster de fellesskapet millioner i poengløse, tullete rettssaker. Snarere enn å kutte båndene til pengeøkonomien og fristille seg, prøver de å sno seg unna gjeldsbrev og kontrakter de selv har inngått. Noen har i tillegg mage til å troppe opp hos DnB Nor i Tønsberg og forlange 38 millioner i kompensasjon for «skaperkraften» sin.»  
Hun fronter idéer som appellerer til mennesker som går gjennom vanskelige perioder i livet. Hvis man tror at ved å endre navn (noen gjør det og) og nekte å anerkjenne samfunnets institusjoner, lover og regler vil du være i stand til å unnslippe gjeld og andre forpliktelser, så er man på ville veier.Bloggpost Oppdatert 03.03-2015 – 07.08.2015
 Kilder:

Humanist/skriblerier - Torgrim Eggen - Meg eier ingen
Vepsen – Suverene borgere
Forbes - What is a Sovereign Citizen?
New American - Sovereign Citizen Movement” Continues to Attract Attention
The Guardian - The freeman-on-the-land strategy is no magic bullet for debt problems
UK Humanrightsblog - Freemen of the dangerous nonsense
UK Humanrightsblog  - Freemen on the Land are “parasites” peddling “pseudolegal nonsense”: Canadian judge fights back
The Lawyer - The Freemen, law blogging, and the public understanding of law – David Allen Green
HateSpeech international - Militias and conspiracy culture
Publiceye.org - CHRISTIAN IDENTITY, SURVIVALISM & THE POSSE COMITATUS
Headoflegal - Hilarious – but dangerous – cod legalism – Carl Gardner
The Law Society - The Freeman-on-the-Land movement
The Guardian - The freeman-on-the-land strategy is no magic bullet for debt problems
FBI.gov - Sovereign Citizens A Growing Domestic Threat to Law Enforcement
FBI.gov - Domestic Terrorism The Sovereign Citizen Movement
Hate Speech International - Sovereign citizens, militias and conspiracy culture
Smaken av tull - Vårruller til besvær
John Færseth - En frikvinne i farlige fotsporRelaterte bloggposter:
Konspirasjonsdronningen som ikke ville bo i “diktaturet” Norge lenger …
Når virkeligheten ikke strekker til
Det er vår(ruller)i luften …
Konspirasjonsklovnene som lekte sannhetskommisjon
Federal Reserve - Fakta og Konspirasjoner
Konspirasjonsvås om Sandy Hook massakren
Konspirasjonsklovner i kamp del 1
Konspirasjonsklovner i kamp del 2

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar